APA YANG MEMBUAT PENAPIS AIR YANG BAIK?

1. DISESIAIKAN UNTUK MEMENUHI SYARAT WATER TEMPATAN

Kepelbagaian sumber bekalan air mengandungi darjah bahan cemar yang berbeza, teknologi yang berbeza perlu digunakan untuk menyasarkan bahan cemar yang berbeza.
Bagi sistem penapisan air untuk bekerja dengan berkesan, ia mesti disesuaikan untuk menangani keadaan air tempatan.
Penapis air yang diimport, mungkin tidak sesuai untuk keadaan air Malaysia. Sebagai contoh, keadaan air di Kota Bharu, mempunyai kandungan besi yang lebih tinggi daripada di Lembah Klang. Teknologi penapisan yang berbeza diperlukan untuk menguruskan air dengan berkesan.

2. PENGURANGAN CHLORINE IS PERLU

 

 

Kesan negatif klorin adalah maut. Telah di dapati bahawa klorin boleh menyebabkan kemudaratan kepada janin, bayi dan kanak-kanak. Ia bertindak balas dengan bahan cemar lain di dalam air untuk mewujudkan sebatian penyebab kanser. Pengurangan klorin adalah aspek yang PALING PENTING dalam teknologi penapisan air.

 

 

 

3. SELF CLEANING CIRI

Bahan cemar yang ditapis oleh sistem penapisan air yang baik, mesti dikeluarkan daripada sistem untuk memastikan air bersih sentiasa dibekalkan. Bahan-cemar, jika terperangkap, dan dibenarkan untuk kekal dalam penapis, akan menggalakkan bakteria untuk membiak. Bahan cemar terperangkap di dalam alat penapisan, dan mereput. Ia akan bertindak balas dengan klorin bebas, mewujudkan lebih banyak kanser disebabkan sebatian – THM.

4. TERBUKTI MEMATUHI INTERNATIONAL STANDARD KESELAMATAN

Penapisan air adalah sangat teknikal dan rumit. Reka bentuk, bahan yang digunakan, dan komposisi media mesti direka untuk kesempurnaan untuk memberikan penapisan optimum.Berhati-hati dengan syarikat-syarikat perdagangan yang menceburi pasaran penapisan air sebagai peluang perniagaan – membeli dan memasang bahan-bahan daripada pembekal tidak dikenali

* Lihat spesifikasi produk untuk maklumat lanjut.

Air jernih dan selamat harus boleh diakses untuk semua orang di Malaysia. Malangnya, akses kepada air bersih selalu dinafikan tetapi penapis air Blondal boleh menyumbang kepada penyelesaian masalah ini dan menyediakan rakyat Malaysia dengan air bersih, bila-bila masa dan di mana sahaja mereka memerlukan atau mahu.

BEBERAPA FAKTA MENGENAI PENAPIS AIR

Sudah tentu, tidak ada yang akan tidak bersetuju dengan hakikat bahawa meminum air paip tanpa filter boleh membahayakan kesihatan mereka akibat pencemaran dan kekotoran seperti klorin, fluorida, dioksin, parasit dan banyak lagi. Penapis air Blondal membuang kekotoran daripada air melalui halangan fizikal halus. Penapis air kami terpilih dan berkesan membuang bahan cemar berbahaya daripada air minuman dan pada masa yang sama mengekalkan mineral yang sihat yang mengimbangi pH air minuman Malaysia.

FAEDAH MENARIK DAN PENTING MENGGUNAKAN SISTEM PENAPIS AIR BERKUALITI TINGGI

Penggunaan sistem penapis air yang berkualiti tinggi mempertahankan badan daripada penyakit dan membawa kepada kesihatan yang lebih baik dan kesejahteraan.

Sistem penapis air menyediakan rasa air lebih baik dan tidak berbau untuk di minum, dengan mengeluarkan bahan cemar bakteria.

Sistem penapis air boleh mengeluarkan plumbum dari air minuman semasa penggunaan; mencegah bahan berbahaya ini daripada memasuki badan anda.

Penapis air juga mengurangkan risiko penyakit gastrik usus (seperti: kanser rektum, kanser kolon dan kanser pundi kencing), dengan mengeluarkan klorin dan produk sampingan klorin daripada air minuman. Penapis air menyediakan “barisan pertahanan terakhir” untuk badan anda daripada lebih 2100 bahan pencemar yang dikenal pasti boleh hadir dalam air minum.

Air minuman yang bersih dan selamat adalah, sudah tentu, terutamanya penting untuk kanak-kanak – di Malaysia, dan juga di seluruh dunia. Penapis air boleh membantu menyediakan air yang paling sihat ada, untuk membangunkan sistem imun kanak-kanak.

BLONDALWATER DAN TEKNOLOGI PENAPIS AIR

Penggunaan penapis air yang berkualiti tinggi adalah cara terbaik untuk memastikan ketulenan, air yang ditapis daripada setiap sumber air di kediaman atau perniagaan anda. Penapis air Blondal membersihkan air dengan cekap dan kos efektif, menjadikan mereka satu penyelesaian yang praktikal untuk penyelesaian pencemaran air bagi kebanyakan orang.

Blondal dikenali dengan kepimpinannya dalam teknologi yang menerajui industri penapisan air  yang berkualiti tinggi, perkhidmatan pelanggan dan mereka bentuk sistem yang disesuaikan, inovatif untuk keperluan penggunaan air yang sentiasa berubah.

Sila teruskan lawatan anda ke laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut maklumat tentang pelbagai jenis penapis air berkualiti tinggi dan perkhidmatan penapisan air yang kami boleh tawarkan untuk perniagaan dan / atau kediaman anda!

Blondal – Water Filter – Malaysia