PENAPIS AIR DALAMAN

Kementerian Kesihatan Malaysia melakukan yang terbaik untuk membekal air minuman yang selamat. Walau bagaimanapun, dengan pencemaran alam sekitar yang semakin meningkat, ia menjadi lebih sukar untuk membersihkan air dengan berkesan – memberi sebab yang sangat kuat untuk penggunaan penapis air dalaman.

MENGAPA GUNAKAN PENAPIS AIR DALAMAN?

Penyelidikan terkini menunjukkan bahawa air paip, di Malaysia, tercemar dengan kesan bahan kimia, logam berat, dan pelbagai kekotoran lain. Dan pereputan alatan dan saluran paip yang membawa air kita boleh mengumpul karat, plumbum, virus dan bakteria. Semua sebatian dan unsur-unsur pencemaran perlu dihapuskan dan tidak dibenarkan masuk ke saluran bekalan air di hartanah anda. Ini tidak boleh dicapai sepenuhnya di peringkat point-of-entry (penapis air luar), semata-mata; dengan itu mewujudkan keperluan untuk penapis air dalaman.

Apabila sistem penapisan air luar telah menjalankan tugas, penapis air dalaman yang – dirujuk sebagai, penapis air titik-penggunaan (POU), dalam industri – membantu untuk menapis dan membuang sedimen halus yang tinggal, seperti pasir, karat , yang masih boleh hadir di dalam air anda. Secara mudahnya, penapis air dalaman membantu untuk menjamin keselamatan dan ketulenan bekalan air paip anda.

Klorin – yang ditambah, sebagai pembasmi kuman, untuk bekalan air Malaysia – adalah sebab utama untuk penggunaan penapis air dalaman. Walaupun klorin dikurangkan kepada tahap yang selamat, melalui penapis air luar, mana-mana klorin baki perlu dikeluarkan dari bekalan air anda, sebelum di minum. Penapis air dalaman direka khusus untuk membuang klorin – dan sebatian dipanggil trihalometana (karsinogenik hasil sampingan pengklorinan) – dari bekalan air.

Untuk keselamatan bekalan air minuman di hartanah anda, anda memerlukan halangan penapisan (seperti membran ultra digunakan dalam penapis air dalaman Blöndal) yang akan menapis sehingga 0.01 mikron dalam kombinasi dengan blok karbon yang kukuh untuk berjaya mengeluarkan pelbagai bahan cemar yang mungkin hadir di dalam bekalan air anda.

MANFAAT UTAMA MENGGUNAKAN PENAPIS AIR DALAMAN

Penggunaan penapis air dalaman poin-penggunaan (POU) – disambungkan terus kepada sumber air – menyediakan air bersih, selamat untuk diminum dan untuk semua kerja-kerja dapur, seperti membasuh sayuran, penyediaan makanan, dan memasak. Penapis air dalaman juga mengeluarkan logam berat, seperti besi; meningkatkan kualiti warna, bau, dan rasa air anda.

PENAPIS AIR DALAMAN BLÖNDAL

Blöndal pakar dalam pembangunan penapis air mesra alam, penapis air dalaman yang menjimatkan kos bagi setiap perniagaan atau rumah di Malaysia. Untuk perniagaan anda, kami mencadangkan sistem penapisan air pejabat kami.

Dengan penapis air dalaman Blöndal, air paip anda akan menjadi tulen dan bersih dan anda dengan mudah akan dapat melihat, perbezaan bau dan rasanya.

 

Blöndal – Indoor Water Filters – Malaysia