SISTEM PENAPIS AIR

Kita semua tahu bahawa minum air tanpa filter adalah tidak selamat dan boleh membahayakan kesihatan kita, disebabkan oleh beberapa kekotoran bawaan air dan bahan cemar, seperti: klorin, fluorida, parasit, bakteria dan banyak lagi. Air bersih dan air yang sihat adalah satu keperluan dan cabaran global, dan teknologi sistem penapis air terus berkembang dan telah maju sepanjang tahun, bagi memenuhi keperluan berterusan ini.

FAKTA MENGENAI SISTEM PENAPIS AIR

Kesucian air adalah satu kebimbangan bagi setiap perniagaan dan isi rumah. Dan fakta ini telah membawa kepada kemunculan pelbagai proses penapisan air yang bukan sahaja membersihkan air, tetapi juga mengeluarkan apa-apa bau busuk daripadanya. Sistem lama penapisan air berasaskan karbon merupakan teknologi yang sedang dihentikan, kerana sistem penapis air – menggunakan kaedah lebih baru, karbon lebih baik, seperti karbon berbutir diaktifkan dan karbon blok – mengambil tempat mereka. Dengan kemunculan ini sistem penapis air canggih, kesucian air telah meningkat dengan ketara.

Pada dasarnya, sistem penapis air terdiri daripada alatan mudah berasaskan aliran graviti, digunakan di kampung-kampung yang jauh, atau sistem komposit besar yang menggunakan teknologi penapis karbon dan proses penapisan pelbagai peringkat, untuk menjana air yang bertapis. Sistem penapis air dalaman boleh dibeli untuk keperluan air minuman anda. Atau, untuk seluruh rumah, sistem penapis air luar juga disediakan, bagi melindungi kemudahan bekalan air keseluruhan perniagaan atau rumah anda.

ADAKAH KAMU TAHU?

Di Malaysia, seperti di tempat lain di dunia, klorin ditambah kepada bekalan air untuk menghapuskan bakteria pada saluran-saluran air dan paip. Malangnya, klorin adalah agen kimia yang boleh mendatangkan bahaya kesihatan yang serius, juga. Oleh kerana itu, sebahagian besar sistem penapis air kini dilengkapi dengan penapis yang dibina khusus untuk membuang klorin daripada sumber-sumber air.

BLÖNDAL DAN SISTEM PENAPIS AIR

Di Blöndal, anda boleh menemukan penapis air yang sepadan dengan keperluan penapisan air anda. Kami menawarkan pelbagai sistem penapis air dan penapis untuk hampir segala keperluan.

Sistem penapis air kami termasuk teknologi ultra-penapisan (UF) membran dan penggunaan blok karbon diaktifkan. Ciri yang paling penting dengan blok karbon diaktifkan adalah bahawa membran ini, terima kasih kepada pembinaan gentian geronggong  0.01 micron Blöndal ini, adalah cukup kecil untuk menyekat virus dan bakteria serta kekotoran lain dan bahan cemar, tetapi cukup besar untuk membenarkan mineral semula jadi dan garam untuk melaluinya dengan baik.

Sistem penapisan air Blöndal ‘menyediakan anda dengan air yang boleh diminum dengan serta-merta dengan rasa semula jadi. Lawati laman web kami, termasuk halaman produk kami dan anda juga tidak lama lagi boleh menikmati air bersih, lazat dan sihat dari paip anda!