AIR MINERAL

Tidak syak lagi bahawa penggunaan air paip tanpa filter boleh menjadi ancaman serius kepada kesihatan anda, kerana kehadiran pelbagai bahan cemar dan kekotoran lain. Air tulen dan bersih adalah kunci kesihatan yang baik. Kualiti air yang anda minum adalah sama pentingnya dengan kuantiti air yang anda minum.

MENGENAI AIR MINERAL

Tanggapan air mineral kedengaran seperti ia mungkin idea yang baik – jenis vitamin tambahan yang anda boleh minum. Walau bagaimanapun, adakah apa-apa aspek kesihatan benar-benar memberi manfaat minum air mineral? Adakah terdapat sebarang risiko yang terlibat?

Satu kebimbangan yang sah adalah bahawa pergantungan kepada air mineral sebagai satu sumber mineral dan vitamin. Pengambilan air mineral tidak boleh menggantikan diet yang seimbang.

Satu perkara yang agak asas untuk membuat kira-kira air mineral adalah bahawa ia boleh menjadi sumber garam galian, dan sudah pasti alternatif yang lebih sihat daripada minuman manis atau buatan-manis. Walau bagaimanapun, air mineral yang diperlukan oleh badan anda adalah air semula jadi yang sebenarnya biasa, yang belum dilucutkan garam yang terhasil secara semula jadi dan galian.

BLÖNDAL DAN AIR MINERAL

Di Malaysia, air mineral dianggap sebagai mempunyai kualiti yang bermanfaat untuk pengambilan harian. Umur panjang telah dikaitkan dengan penggunaan biasa air keras – iaitu air yang tinggi dalam mineral. Walau bagaimanapun, air yang ideal untuk tubuh manusia perlu sedikit alkali dengan kehadiran mineral seperti kalsium dan magnesium; garam galian penting yang wujud secara semula jadi di dalam air.

Dengan menggunakan sistem penapisan air dari Blöndal, akan memberikan air mineral sebenar yang anda mahu dan diperlukan badan anda; selamat, bersih, sihat dan enak-rasa meminum air – tanpa bahan cemar organik dan bau yang tidak menyenangkan sambil mengekalkan rasa, mineral dan garam.

Pilihlah sistem penapisan air Blöndal untuk air mineral semula jadi – bersih dan selamat.

 

Blöndal – Mineral Water – Malaysia