REVERSE OSMOSIS / RO WATER

Osmosis songsang / RO Water merupakan sistem penapisan yang penting dalam cabaran penyahgaraman. Walaubagaimanapun, dengan melihat dengan lebih dekat osmosis songsang /Air RO, terdapat perbincangan berterusan mengenai merit penggunaannya.

Mempunyai pemahaman yang lebih baik bagaimana sistem penapisan osmosis songsang berfungsi akan menghapuskan misteri dan kekeliruan anda mungkin rasai mengenai teknologi osmosis songsang. Teruskan membaca untuk meningkatkan pengetahuan anda osmosis songsang.

APA SEBENARNYA REVERSE OSMOSIS / AIR RO? 

Setelah wujud sekitar selama lebih 50 tahun, teknologi rawatan air secara osmosis songsang  / RO Water bukan merupakan perkara baru.

Pada asasnya, osmosis songsang adalah satu proses di mana pepejal bukan organik terlarut (seperti garam) dikeluarkan dari larutan (contohnya air). Osmosis songsang / RO Air adalah salah satu proses yang membolehkan penyahgaraman (penyingkiran garam dari air laut) dilakukan. Selain daripada itu, osmosis songsang digunakan dalam proses kitar semula, dalam rawatan air sisa, dan boleh juga menghasilkan tenaga.

Walau bagaimanapun, sejak akhir 1990-an – apabila populasi, terutamanya di Eropah Timur, mula dibekalkan dengan air minuman yang dihasilkan oleh osmosis songsang – penyelidik telah menemukan banyak masalah kesihatan yang serius, mengenai penggunaan teknologi osmosis songsang dalam pengeluaran air minuman.

MASALAH DENGAN OSMOSIS SONGSANG / AIR RO

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah membentangkan laporan komprehensif mengenai aduan kesihatan yang serius di nyatakan pelbagai populasi, selepas diberikan air paip yang dihasilkan oleh osmosis songsang. Laporan 2004 ini menunjukkan bahawa selepas penggunaan hanya beberapa bulan ‘air yang dihasilkan melalui osmosis songsang, populasi ini telah melaporkan gejala kekurangan magnesium teruk dan / atau kekurangan kalsium.

Tersenarai antara aduan ini adalah tanda-tanda penyakit jantung, seperti: keletihan, lemah, dan / atau kekejangan otot. Ini pada dasarnya adalah gejala yang sama yang disenaraikan dalam amaran kesihatan yang dikeluarkan oleh Persatuan Jerman untuk Pemakanan.

Masalahnya ialah bahawa penggunaan berterusan air tanpa kandungan mineral (seperti halnya dengan osmosis songsang, atau dengan air suling) akhirnya akan mula mengeluarkan mineral penting dari badan. Air yang dihasilkan oleh osmosis songsang – kadang-kadang dirujuk sebagai “air lapar” – mempunyai kecenderungan untuk melekat pada mineral ini, yang kemudiannya dibuang daripada badan. Pada asasnya osmosis songsang boleh menjadi sangat berbahaya kepada kesihatan anda.

BLONDALWATER DAN REVERSE OSMOSIS / RO WATER

Blondal ialah syarikat yang sangat mementingkan kesihatan dan penapis air kita tidak mengeluarkan garam penting yang berlaku secara semula jadi dan mineral yang terdapat di dalam air, seperti halnya dengan osmosis terbalik.  Membran gentian berongga kami sangat berkesan memerangkap bahan cemar seperti kotoran, pasir dan zarah sehingga 0.01 mikron. Sehingga 99.99% bakteria dan virus juga dihapuskan.

Air yang dihasilkan oleh Blondal sistem penapisan air adalah bebas daripada kekotoran fizikal – melalui (UF) membran ultra-penapisan kami, memastikan penapisan air yang sepatutnya; tanpa kehadiran sisa kimia atau apa-apa kesan sampingan lain yang berbahaya. Anda ditinggalkan dengan Air minuman yang bersih, selamat; dengan garam mineral semula jadi dipelihara!

Blondal – Reverse Osmosis/RO Water – Malaysia