Testimonials

image001

“Saya cari dipercayai, selamat, berkualiti tinggi, sistem rawatan air yang berpatutan untuk rumah saya dan keluarga. Ia memandang sekeliling, membandingkan produk, saya mengambil keputusan untuk memilih Blondal Blondalwater. Ia tidak syak lagi pilihan yang terbaik untuk saya, saya pasti ia akan menjadi untuk anda juga.
Tahun R & D dan penyelidikan telah membawa saya untuk mempercayai produk mereka, benar-benar. Blondalwater, tidak syak lagi yang paling boleh dipercayai, selamat, berkualiti tinggi dan sistem penapisan air mampu milik yang komited untuk membawa anda selamat air- dijamin! “

WARDINA SAFIYYAH

Celebrity, TV Host & Writer

 

AVahlne

“Latihan, menonton diet anda dan minum air tidak berklorin dengan jumlah yang sihat garam dan mineral …”

Nama saya ialah Anders Vahlne, seorang profesor Virologi Klinikal di Karolinska Institutet di Stockholm.

Virus dan mikrob sentiasa memainkan peranan penting dalam memberi kesan kepada kesihatan manusia. Akan sentiasa ada banyak penyakit virus dan mikrob dikaitkan dengan penggunaan air. Ini di sesetengah negara boleh menjadi amat berbahaya dan juga mengancam nyawa.

Sebagai contoh di Malaysia, dalam kuantiti yang banyak klorin ditambah kepada bekalan air untuk menghapuskan bakteria dan virus dalam simpanan air dan paip. Malangnya, klorin adalah agen kimia yang dalam kepekatan yang terlalu tinggi boleh menjadi berbahaya kepada kesihatan. Ia amat penting untuk mengurangkan klorin dalam air minuman kepada tahap yang selamat.

Satu lagi kebimbangan kesihatan adalah penggunaan air habis kandungan mineral. Oleh itu, air yang ditapis oleh osmosis terbalik (- kadang-kadang dirujuk sebagai “air lapar” -) atau oleh penyulingan akhirnya akan mengurangkan mineral penting dari badan. Dasarnya adalah bahawa pengambilan osmosis songsang atau air suling boleh dikaitkan dengan pelbagai komplikasi kekurangan berkaitan mineral dan penggunaan luas boleh menjadi sangat berbahaya.

Satu lagi perkara penting yang membimbangkan ialah penggunaan (air “berion”) buatan -Tinggi air pH. perut anda terpaksa mengeluarkan asid tambahan untuk mengatasi pencairan tahap asid normal di dalam perut yang disebabkan oleh kehadiran kealkalian berlebihan. Ini serangan alkali berterusan pada badan (dari penggunaan air alkali) boleh menyebabkan penghadaman terganggu, dalam saluran penghadaman yang sebelum ini sihat.

Blondalwater adalah kesihatan syarikat sedar sangat dan penapis air mereka mengurangkan klorin, bakteria dan virus ke tahap yang selamat pada masa yang sama meninggalkan semulajadi penting garam, mineral dan kealkalian.

Saya sangat akan mengesyorkan mana-mana produk Blondalwater kerana mereka memberikan penyelesaian yang sempurna untuk air yang selamat dan sihat di Malaysia.